AL-QURAN DAN MAKHLUK SAINS

Fenomena kewujudan makhluk asing di alam semesta bukan perkara baharu dalam kehidupan manusia. Pendedahan atau gambaran tentang makhluk asing yang berwarna hijau, kerdil, bermata bulat dan berkepala lonjong sering ditunjukkan oleh Barat.

Perkara yang paling penting ialah makhluk asing ini mempunyai kapal angkasa yang dikenali sebagai piring terbang. Piring terbang diklasifikasikan sebagai objek terbang yang tidak dapat dikenal pasti (UFO).

Di samping itu, ada juga filem yang berkaitan dengan makhluk asing dari Barat, seperti Independence Day, Star Trek, Battle Los Angeles, Edge of Tomorrow, Avatar, Pacific Rim dan Starship Troopers. Berdasarkan filem ini, digambarkan bahawa makhluk asing mempunyai teknologi yang lebih canggih berbanding dengan manusia.

Makhluk asing ini dikatakan mempunyai kebijaksanaan yang sama seperti manusia, iaitu mempunyai akal, emosi dan nafsu. Makhluk asing ini digambarkan mempunyai cita-cita atau impian yang amat sama dengan manusia, seperti penaklukan, peluasan empayar, pencarian bahan mentah dan penerokaan.

___

Rencana ini dipetik daripada Dewan Kosmik, Oktober 2015.

Sila dapatkan borang langganan untuk urusan langganan.

Posted in: Sains Al-Quran

Hantar Maklum Balas Anda